![]() |
ÇILEKLI TURTA |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ÇILEKLI TURTA[schild]MALZEMELER[/schild] 400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru 2 ![]() 50-55 adet yabani çilek 20 adet küçük çilek 1/2 su bardağı çilek şurubu 10 gr jöle (5 gramlık 2 adet) 4 çorbakaşığı toz şeker 4 yumurta 1 su bardağı süt beyaz şarap yarım limon nane 4 Kişilik [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] Soğuk suda jöleyi eritin ![]() ![]() yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin ![]() ![]() ![]() Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|