Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
simit, yağlı

Yağlı Simit

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlı Simit



yağlı simit nasıl yapılır

Malzemeler
4,5 su bardagi un

250 gr yumusak margarin

1 tatli kasigi yas pakmaya

1 kahve fincani süt

1 kahve fincani toz seker

1 kahve fincani tuz

3 yumurta (1 tanesi üzeri için)

susam

çörek otu

Yapilis Tarifi

Unun ortasi açilir Sekerli, ilik sütle eritilmis maya, yag, yumurta tuz konur, yogurulur (Bir yumurta sarisi üzeri için ayrilir) Üzeri örtülü olarak ilik bir yerde hamur iki misli oluncaya kadar mayalandirilir Ceviz büyüklügünde parçalara ayrilir Küçük simitler yapilir Yumurta sarisi sürülür Susam, çörek otu serpilir Yaglanmis tepsiye dizilir Önceden isitilmis orta hararetli firinda pisirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.