![]() |
HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK![]() Malzemeler: 5 Adet yufka 3 çorba kaşığı dolusu çekilmiş haşhaş 2 su bardağı yeşil mercimek 1 ![]() 4 su bardağı su 2 baş soğan Tuz Karabiber Pul biber Yapılışı: Yeşil mercimeği soğuk suya salıp, kaynamaya yakın 1 tatlı kaşığı tuz karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() Soğanları doğrayın ![]() ![]() Soğanları, yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber ve pulbiberi bir kabta karıştırın ![]() Haşhaşı 1,5 su bardağı sıvıyağda bir kaşıkla inceltin ![]() yufkayı düz bir zemin üzerine serin ![]() Üzerine haşaşlı yağdan sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin ![]() Yufkalar ıkı kat üstüste iken 12 ye bölün ![]() Mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun ve sigara böregi gibi sarın ![]() Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın ![]() Geriye 1 yufka kaldı onuda haşaşlı yağ ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın ![]() ![]() ![]() ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz ![]() Üzerine kalan haşaşlı-sıvıyağ harcından güzelce sürüyoruz ![]() Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|