2 adet yemeklik kabak (soyulup rendelenmiş ve suyu sıkılmış)
1 kase kadar çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
beyaz peynir parçaları
7-8 adet kiraz domates dilimleri veya normal iri olmayan domatesi dilimleyerek kullanın
arzuya göre bir miktar kaşar peynir rendesi
Yapılışı:[*]Hamur yoğuracağınız kaba sıcak suyu aktarıp mayayı ve tozşekeri serpiştirin[*]5 dakika kadar kabarması için beklettikten sonra unun bir kısmını ayırıp tuz ve zeytinyağı ile birlikte ilave edin [*]Ele yapışmayacak hale gelene kadar un ilave edip yumuşak olarak hamurunuzu yoğurun[*]5-10 dakika daha pürüzsüz olana kadar yoğüurduktan sonra yuvarlak hale getirdiğiniz hamuru üzerini nemli bir bezle kapatarak kabın içinde 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın (hacmi iki katına çıkana kadar)[*]Sos malzemelerini karıştırıp hazır hale getirin[*]Mayalanmış hamuru ikiye bölüp tepsinize sığıyorsa yan yana veya iki ayrı tepsiye konacak şekilde yaklaşık yarım cm kalınlığında açın[*]Tepsinize hamurun yapışmaması için irmik serpiştirip açılmış hamuru fazla oynamadan içine yerleştirin[*]Sosunu her tarafına sürüp önce kabak rendesini, sonra diğer malzemelerden ve en son kaşar rendesini serpiştirip ısıtılmış 200C dereceli fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirin Biraz ılındıktan sonra servis yapın
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.