Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
şembörek

Şembörek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şembörek



MALZEMELER:
1 kg un
1 kg kuzu kıyma
Orta boy 4-5 soğan
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı salça


HAZIRLANIŞI
Un, biraz tuz ve ılık su ile yoğrulur Sert bir hamur elde edilir Yağlanmış avuç içinde yuvarlanarak topar­lanır Ayrı bir yerde kıyma, ince kıyılmış soğan, salça, biraz tuz ve baharat ile yoğrulur Hamurdan cevizden daha büyük bezeler kesilir Merdaneyle ve bol unla pasta tabağı büyük­lüğünde yufka açılır Yansına harç döşenir Kapatılarak bir tabakla kesilir Eğer varsa sac üzerinde, yoksa teflon tavada az yağla pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.