![]() |
Susamlı Burgu Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susamlı Burgu Böreksusamlı burgu börek tarifi - susamlı burgu böregin yapılışı - börek tarifi Malzemeler: 1 kg ![]() 4 yumurta(1 yumurta sarısını üstüne ayırın) 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı pekmez 1 yemek kaşığı süt ya da harçtan artanını kullanın ![]() içi: 1/2 kg ![]() gerekiyorsa tuz maydanoz (yarım demet) yapılışı: süt,yağ ve yumurtaları mikserle çırpın bu harcımız olacak ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ![]() artan harcı fırçayla bolca böreğe sürün ![]() ![]() ![]() ![]() böreği dolaba koyunca hemen 1 yumurta sarısı varsa artan harçtan 1 kaşık veya aynı miktar süt ve 1 tatlı kaşığı pekmezi çırpın çatalla kenara koyun ![]() ![]() fırını 180 C ye ısıtın ![]() ![]() ![]() fırından aldığınız tepsinin üstünü örtün yumuşak kalır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|