![]() |
Haşhaşlı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Börekhaşhaşlı hamur işleri - haşhaşlı börek tarifi - börek tarifleri ![]() Haşhaşlı börek malzemeleri Yarım paket (125 gr) margarin 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 2 tatlı kaşığı toz maya 2 tatlı kaşığı tozşeker 1 yumurta 1 su bardağı haşhaş 1 su bardağı çekilmiş ceviz 2 çay kaşığı tuz Haşhaşlı börek hazırlanışı Margarini eritip ılıtın ![]() Haşhaşı tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavurun ![]() Soğuyunca havanda ya da robotta ezip eritilmiş ılık margarinle karıştırın ![]() 1 kaşık sütü ayırıp kalanı su ile ayrı bir tencerede ılıtın ![]() Tozşeker ve mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve kabarması için bekletin ![]() Yumurtanın akını sarısından ayırın ![]() Yumurta akı, tuz, mayalı karışım ve un ile yumuşak bir hamur hazırlayın ![]() Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar bekletin ![]() Hamuru altı parçaya ayırın ![]() Üç tanesini merdane ile yufka şeklinde açın ![]() Aralarına haşhaşlı yağ sürüp ceviz serpin ve üst üste dizin ![]() En üste haşhaşlı yağı sürün ![]() Üst üste konmuş üç yufkadan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin ![]() Her şeritin uçlarını ayrı yönlere çevirerek bükün ![]() Orta büyüklükte yağlanmış tepsiye yan yana dizin ![]() Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ![]() Yumurta sarısını yarım kaşık sütle karıştırıp böreklerin üzerine sürün ![]() Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|