![]() |
Çökelekli Kömbe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çökelekli Kömbeçökelekli tarifler - çökelekli kömbe nasıl yapılır - çökelekli hamur işi tarifler ![]() Çökelekli kömbe malzemeleri Hamur için 4 su bardağı un 150 gr tereyağı 1 yemek kaşığı kuru maya 1 su bardağı ılık su 1 kesme şeker Yarım yemek kaşığı tuz İç malzeme için 250 gr çökelek 2 soğan Yarım demet maydanoz Çökelekli kömbe hazırlanışı Mayayı bir su bardağı ılık suda eritin ![]() Unu ve tuzu bir kaba alın ![]() Maya ve kesme şekeri ekleyip karıştırın ![]() Yumuşak bir hamur yoğurun ![]() Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat bekletin ![]() Soğanı ve maydanozu temizleyip ince kıyın ![]() Çökeleği ilave edip karıştırın ![]() ![]() Her birini 40 santim çapında yarım santim kalınlığında açın ![]() Tereyağını tavada eritin ![]() ![]() İlk hamuru tepsiye serip üzerine tereyağı sürün ![]() Diğer iki hamuru da üzerlerine tereyağı sürerek üst üste dizin ![]() Üçüncü hamurun üzerine çökelekli harcı yayın ![]() Diğer hamurları da tereyağı sürerek harcın üzerine yerleştirin ![]() Böreği önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirin ![]() Dilimleyip servis yapın |
![]() |
![]() |
|