Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bükme, çörek, tahinli

Tahinli Bükme Çörek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Bükme Çörek








Malzemeler


1 bardak tahin

1 bardak esmer şeker

200 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

1 yumurta sarısı

Yarım paket kabartma tozu

2 çorba kaşığı susam

1 kaşık un


Yapılışı


Tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, yoğurt ve un karıştırılarak yoğrulur Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlendirilir ve bezelere ayrılarak yufkalar açılır Açılan her bir yufka 4'e bölünerek üstlerine tahin sürülür ve esmer şeker serpildikten sonra yuvarlanır Yuvarlanan hamurlar birbirleri etrafında dolandırılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür Çöreklerimize susam serptikten sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir Ilık olarak servis edilirler


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.