Berliner |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Berliner![]() Malzemeler : Un 400 g Süt 25 g Margarin 50 g Toz şeker 40 g Yaş maya 25 g Yumurta 2 adet Tuz 7 g KIZARTMAİÇİN Ayçiçek Yağı ÜSLEME İÇİN Kayısı marmelatı Çikolata Pudra şekeri Hazırlanışı: Unun ortası açılıp bütün malzemeler koyulur ve yoğrulur Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir Küçük parçalara bölünür, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir Kurumaması için üzeri örtülür Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir![]() Hamurlar orta ateşte yağın içine atılır Yağın içindeki berlinerler renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerin de pişip renk alması sağlanır![]() Yağın içinden çıkanlan berlinerler soguduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir Üstlerine pudra şekeri serpilir Eritilmiş çikolataya batınlarak süsleme yapılır alıntı |
|
|
|