Soğanlı Tart |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı TartMalzemeler : Hamuru İçin: 5 gr taze maya ya da 1/2 çay kaşığı kuru maya 2 çay kaşığı su 250 gr ince elenmiş un 4 çay kaşığı zeytin yağı 1 tutam tuz 26 cm tart kalıbı Doldurmak İçin: 5 çay kaşığı zeytin yağı 1 kg ince doğranmış soğan Tuz ve biber Garnitür Olarak: 12 tane ançuvez 12 tane zeytin Hazırlanışı: Öncelikle hamuru hazırlayın Az bir miktar ılık suda mayayı eritin Bir tabağa ince elenmiş olan unu yığıp ortasını derinleştirin Sulandırılmış mayayı ve zeytin yağını az bir miktar tuz ile beraber unun içine dökün Yumruklarınızla bu karışımı yoğurun ve hamura düz bir şekil verin Bu hamuru hafifçe yağlanmış olan bir tabağa alın ve üzerini temiz bir bezle örtün Bu tabağı, içinde ılık su olan bir başka tabağın içinde yaklaşık 30 dakika bekletin Kızartma tavasını yağlayın ve ısıtın Soğanları bu tavada pembeleşinceye kadar kavurun ama yakmayın Tuz ve biber serpin Az bir miktar zeytin yağı ile hamuru yağlayın Hamuru ceviz büyüklüğünde topaçlar haline getirip elinizle sıkarak ince parçalar haline getirin Herbir parçanın içine zeytinyağında kavrulmuş olan bir miktar soğan koyun Ançuvezlere kafes gibi bir şekil verin ve her bir köşesine birer tane zeytin koyun 200 C ısıtılmış olan fırında 25-30 dakika hamuru pişirin Sıcak ya da ılık olarak servis yapın alıntı |
|