Zeytinli Çavdar Ekmeği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Çavdar EkmeğiEvde Ekmek Yapımı - Zeytinli Çavdarlı Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı su (yaklaşık 250 ml) Yarım paket yaş maya (42 gramlık paketin yarısı) 2 çorba kaşığından bir tutam eksik tozşeker 4 su bardağı çavdar unu (yaklaşık 450 gram) 1 çorba kaşığından bir tutam eksik tuz 1 su bardağı ayıklanmış siyah veya yeşil zeytin Yarım su bardağından bir parmak eksik ayıklanmış ayçekirdeği Yapılışı Ilık suya, yarım küp yaş maya ve tozşekeri ekleyip karıştırın 5 dakika dinlendirerek tekrar karıştırın Üzeri köpüklenene dek bekleyin Hamur kabında unla tuzu karıştırarak ortasına sulandırılmış mayayı ilave edin 5 dakika yoğurun Kabın üzerine tülbent örterek ılık ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalanmaya bırakın Hamur kabardığında zeytinleri ve ayçekirdeklerini ekleyerek biraz daha yoğurun Fırın kabına alarak, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin Soğuduğunda fırın kabından çıkartıp dilimleyerek servis yapın alıntıdır |
|