![]() |
Kaytaz Böreği - Antakya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaytaz Böreği - AntakyaKaytaz Böreği - Antakya Malzemeler: 300 gr kıyma 2 adet soğan 1,5 kaşık salça Nar ekşisi Karabiber Toz biber Tuz Hamuru İçin; 1 kg un 2 tatlı kaşığı granül maya 1 tatlı kaşığı karbonat Göz kararı ayçiçeği yağı Zeytinyağı Tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Plastik büyük bir kapta 1 kg un, 1 tatlı kaşığı karbonat kaşık yardımı ile karıştırılarak 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 adet maya da eklenerek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğrulur ![]() ![]() Bir başka plastik kabın içine 2 adet soğan ince ince doğranır ve acı suyu çıkması için tuzla ovulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|