ISPANAKLı KREP |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ISPANAKLı KREP[schild]MALZEMELER[/schild] [schild]Krep malzemesi :[/schild] 4 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt 2 adet yumurta [schild]Sos malzemesi :[/schild] 1 kg süt 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağ 1 çay kaşığı tuz [schild]İç malzemesi :[/schild] 1 adet soğan 1/2 kg ıspanak 200 gr beyaz peynir 1 çorba kaşığı tereyağ 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] Süt, un ve yumurtayı kanştırıp krep hamurunu hazırlayın Bir teflon tavayı çok az yağlayıp, kızdırın Krep hamurundan biraz döküp, tavayı hareket ettirin, sallayarak yayın, her iki tarafını da kızartın Bu şekilde yaklaşık 5-6 adet krep elde edin Bir tencerede sos için, yağda un kavurup, süt ve tuz ilave edin, koyulaştığına ateşten alın Soğanla ıspanağı kavurup, beyaz peynir ilave ederek bir harç hazırlayın Bir krep alıp üzerine sos sürün, harcını koyup, rulo yapın Bütün krepleri bu şekilde hazırlayıp, bir tepsiye dizin Üzerlerine kalan sosu döküp, kaşar peyniri rendesi serpiştirin Orta hararetteki fınnda üstü pembeleşinceye dek kızartın |
|