KıYMALı POĞAÇA |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KıYMALı POĞAÇA[schild]MALZEMELER[/schild] 50 gr margarin 1 su bardağı su 1 su bardak ayçiçek yağ 1 çay kaşığı tuz İç malzemesi : kıyma maydanoz [schild]HAZIRLANIŞI[/schild] Iç malzemesi haricindeki malzemeyi, bir kap içinde eritip, elinizin dayanacağı kadar soğuttuktan sonra, içine un ilave edip, kulak memesi sertliğinde, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin Küçük parçalara ayrıp, her bir parçayı avucunuzun içinde yassıltın, hazırladığınız kıymalı içten koyup kapatın, tepsiye dizin Üstlerine yumurta sarısı sürün,(arzu ederseniz üzerine kaşar rendesi de serpebilirsiniz) ve pişirin |
|