![]() |
Mercimekli Bükme Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Bükme Böreği![]() Malzemeler : Un 4 3/4 su bardağı 520 gram Tuz 1 1/2 yemek kaşığı 18 gram Yumurta 2 adet 100 gram Sirke 1 yemek kaşığı 10 gram Su 2 su bardağı 400 gram Yeşil mercimek 1/3 su bardağı 60 gram Zeytinyağı 1 1/2 yemek kaşığı 15 gram Kara Biber 2/3 tatlı kaşığı 1 ![]() Margarin 3/4 su bardağı 150 gram Hazırlanışı: Unu geniş bir kaba ele, 4 yemek kaşığını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz ekle, karıştır, ortasını aç, 1 yumurtayı kır, sirkeyi koy, 1 su bardağı suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yap, 7-8 dakika yoğur, üç parçaya bölüp bezeler yap, nemli bez örterek 10 dakika dinlendir ![]() Diğer taraftan, yıkanıp bir gün önceden 1 su bardağı su ile ıslatılmış mercimeği, yumuşayıp, suyunu çekene değin, 30-35 dakika pişir ![]() ![]() Kalan yumurtanın sarısını ayır, beyazını, 1/2 yemek kaşığı tuzu, kara biberi ve mercimeği soğana ekle, karıştır ![]() ![]() ![]() Bezeleri ayrılan undan kullanarak 25 santimetre çapta aç aralarına birer parça yağ sürerek üst üste koy, buzdolabında 10 dakika dinlendir, un kullanmadan 50 santimetre çapında aç, üzerine 2 parça yağı sür, bohça şeklinde katla, buzdolabında 10 dakika daha dinlendir ve tekrar 50 santimetre çapta açıp, son 2 parça yağı sür, tekrar bohçala ![]() Buzdolabında 10 dakika daha dinlendirdikten sonra enine dört, boyuna beş parçaya kes, her parçayı kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde elle incelt, mercimekli içten koy, uzun kenarlarını üst üste getirip içi kapat ve katlanan kenar üste gelecek şekilde tepsiye diz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|