Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, havuçlu, pırasalı

Pırasalı ve havuçlu börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pırasalı ve havuçlu börek






Malzemeler:

4 yufka
pırasalı harç:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1kg pırasa
4 havuç
150gr peynir
1 tatlı kaşığı karabiber
yoğurtlu harç:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
yarım çay bardağı zeytinyağı
üzerine:
1 yumurtanın sarısı
çörek otu/susam

Hazırlanması:

pırasaları ve havuçları yıkayın hepsini ince daireler şeklinde doğrayın
zeytinyağını ısıtın öncelikle havuçları 1-2 dakika kavurun pırasaları atın 3-4 dakika çevirerek kendilerini bırakmalarını sağlayın altını kapatıp soğumalarını sağlayın
soğuyunca karabiber ve ezilmiş peynir ekleyin(tuz koymayın, peynirin tuzu yeterli oluyor)
yoğurtlu harç için gereken malzemeleri karıştırın yufkaların herbirini altıya bölün üzerlerine yoğurtlu harçtan sürüp üçgenlerin geniş kısmına dolu dolu bir yemek kaşığı pırasalı harçtan koyun (pırasalar pişerken küçülüyor, bu yüzden bolca koyun)
genişçe sigara böreği gibi sarın üzerlerine yumurta sarısı sürün çörek otu veya susam serpip (birşey serpmeden de olur) 200C fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.