Köy Yufkalı Patlıcanlı Kıymalı Börek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köy Yufkalı Patlıcanlı Kıymalı BörekKöy Yufkalı Patlıcanlı Kıymalı Börek - Köy Yufkalı Patlıcanlı Kıymalı Börek Tarifi Malzemeler : 8 adet köy yufkası 4 patlıcan 3 soğan 150 grkıyma 1 tutam maydanoz 1 çorba kbiber salçası Sıvıyağ Tuz Karabiber Sosu için: 2 yumurta 1 5 su bsüt 1 çay bsıvıyağ Tuz Hazırlanışı : İç harcı için soğanları doğrayarak sıvıyağda kavurun Kavrulunca üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin Daha sonra üzerine salçayı da ekleyin Diğer tarafta patlıcanları pijama şeklinde soyarak minik küp doğradıktan sonra ayrı bir yerde kavurun İkisi de yarı kıvamda pişince bir araya alıp, ince doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın Sosu için ise karıştırma kabına yumurta, süt, sıvıyağ ve tuzu alarak çırpın İç harç hazır olunca kuru köy yufkalarını ılık suya daldırıp çıkardıktan sonra tepsiye dizin Daha sonra üzerine hazırladığınız sostan dökün 4 yufka için aynı işlemi uyguladıktan sonra iç harcı üzerine yayın Kalan 4 yufkayı da aynı şekilde ıslatıp soslayarak üzerine kapatın Kalan sosu da son yufkanın üzerine döküp elinizle yedirin Bir süre bekletip yufkaların sosu çekmesini sağlayın Üzerine 1 adet yumurta sürürnÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin |
|