Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, dolama, kavurmalı

Kavurmalı Dolama Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalı Dolama Börek



Kavurmalı Dolama Börek - Kavurmalı Dolama Börek Tarifi

Malzemeler :

5 su b un

1 çorba k tuz

su

İç harcı için:


5 patates

2 soğan

200 gr kavurma

sıvıyağ

yumurta

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı un,1 çorba kaşığı tuz ve alabildiği su ilave bir hamur elde edin İç harcı için patatesleri haşlayın ve rendeleyinTavaya 2 adet yemekil kesilmiş olan soğanları ekleyinÜzerine 200 grkavurmayı ilave edip kavurunÜzerine rende patatesleri ilave edin ve kavurunElde etmiş hamuru merdane ile açınÜzerine sıvıyağ sürün ve elinizle geniş olarak hamuru esnetip elinizle açın Hamurun içine iç harçtan koyun ve hamurun bir ucudan başlayarak sarınFırın tepsisine hamuru sarıp yuvarlak şekil verin Hamurun üzerine yumurtyı sürünÖnceden ısıtılmış olan 180 dercelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.