Şor Gogali Tarifi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şor Gogali TarifiMALZEMELER: 600 g un bir tutam Tuz 20 g maya Yeteri kadar su İÇ MALZEME: 1 yumurta 125 g tere yağı Zerdeçal Kimyon Karabiber Tuz Rezene 500 g kadar un 200 g erinmiş tere yağı(yarısı margarin olabilir) Üzerine sürülmek için 1 yumurta sarısı Haşhaş Çörekotu Un,maya,tuz ve su ile hamur yoğurulur1 saat sıcak yerde mayalanıp köpürmesi için bekletilir İç malzemeler bir birine karıştırılarak iki avuç içerisinde umaç yapılır Hamurdan 5-6 beze yapılırTek tek açılarak aralarına erinmiş yağ sürülür ve iç malzeme serpilirBıçakla 10х15cm lik dörtgenlere kesilirBurularak yastılanırYuvarlak gağal şekli verilirOrtasına oklovayla delik açılırYumurta sarısı sürülerek çörekotu,haşhaş serpilir160-170 derecede pişirilir Afiyet olsun |
|