Tontiş Böreği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tontiş BöreğiGerekli Malzemeler : 4 Adet Yufka 2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peynir 1 Kutu Krem Şanti 1 Su Bardağından Biraz Fazla Süt 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 2 Adet Yumurta Yeterince Tuz Hazırlanışı: 4 adet yufkayı küçük parçalar halinde kesin Kestiğiniz tüm yufkaları kenarları dışarıda kalacak şekilde küçük ve derin kaselere yerleştirin Kaselerdeki yufkaların ortasına rendelenmiş kaşar peynirinden eşit miktarlarda serpin![]() 1 kutu krem şantiyi,1 su bardağından biraz fazla sütle birlikte derin bir tencerede kaynatın Kaynayan malzemeye 1 çay bardağı sıvı yağı ve tuzu ekleyin Bir miktar ayırın Karışımı yufkaların üzerine dökün İçeri dolan yufkaların kenarlarını içine doğru katlayın
|
|
|
|