Tontiş Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tontiş BöreğiGerekli Malzemeler : 4 Adet Yufka 2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peynir 1 Kutu Krem Şanti 1 Su Bardağından Biraz Fazla Süt 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ 2 Adet Yumurta Yeterince Tuz Hazırlanışı: 4 adet yufkayı küçük parçalar halinde kesinKestiğiniz tüm yufkaları kenarları dışarıda kalacak şekilde küçük ve derin kaselere yerleştirinKaselerdeki yufkaların ortasına rendelenmiş kaşar peynirinden eşit miktarlarda serpin 1 kutu krem şantiyi,1 su bardağından biraz fazla sütle birlikte derin bir tencerede kaynatınKaynayan malzemeye 1 çay bardağı sıvı yağı ve tuzu ekleyinBir miktar ayırınKarışımı yufkaların üzerine dökünİçeri dolan yufkaların kenarlarını içine doğru katlayın |
|