Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pişi, pratik

Pratik Pişi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Pişi



pişi nasıl yapılır - hamur kızartması tarifi - bişi yapılışı



Malzemeler:


5 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı sıvıyağ

42 gr yaş maya (1 paket=42 gr)

3 adet kesme şeker

Ilık su

Kızartmak için bolca sıvı yağ

Hazırlanışı:


Ilık suyun içine maya, yoğurt, yağ ve şekerleri koyup biraz karıştırın ve kabarmasını bekleyin Bir karıştırma kabının içindeki una tuzu ekleyip karıştırın Unun orta kısmını açıp kabaran mayalı karışımı dökün ve hamura yedirin Hamuru yoğururken ılık suya ihtiyacınız olacakYavaş yavaş ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın Çarpa çarpa oldukça cıvık bir hamur elde edin Karıştırma kabını büyük bir poşetin içine sokup, üzerini sıkıca sarıp hamurun gelmesini bekleyin Hamur iki katına çıktığı zaman elinizi bolca yağlayıp hamuru toparlayın ve iyice kızdırılmış derin yağda pişilerinizi kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.