Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gevrek, simit

Gevrek Simit

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gevrek Simit



Malzemeler :



1 kg un

1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30gr)

3 su bardağı ılık su

1 çorba kaşığı tuz

3 çorba kaşığı pekmez

1 su bardağı susam



Hazırlanışı :


Bir su bardağı ılık suda mayayı eritin Kabarması için 2-3 saat kadar bekletin

1 su bardağı ılık su ile 2 kaşık pekmezi karıştırın Unu hamur yoğurma kabına alın Ortasını havuz gibi açıp eritilmiş maya ve tuzu ilave edin Pekmezli suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak simit şekli verin



Derin bir kapta kalan 1 bardak suyu 1 kaşık pekmezle karıştırın Susamı geniş bir tabağa yayın Hazırladığınız hamurları pekmezli suya batırıp çıkarın ve susama bulayın



Fırın tepsisisini hafifçe yağlayıp simitleri aralıklı olarak tepsiye dizin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Çay ve beyaz peynir eşliğinde sıcak olarak servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.