Balıklı Sebzeli Muska Böreği |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balıklı Sebzeli Muska BöreğiMALZEMESİ 2 adet hazır yufka Yufka sosu için: 3 adet yumurta 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı sıvıyağ Böreğin iç harcı için: 1 su bardağı ıspanak (ince doğranmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş veya çok ince doğranmış) 1 adet domates (zar şeklinde, küp küp doğranmış) 1 adet kuru soğan (yemeklik ince doğranmış) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Ayrıca: 250 gr kılçıksız, fileto çıkarılmış etli bir balık (Ama tıpkı ufka kuşbaşı et şeklinde doğranıp hazır edilecek) YAPILIŞI Bunun için orta boy bir tavaya yağı koyalım, erir erimez sarmısak ve ince doğranmış soğanları ekleyerek kavurmaya başlayalım Soğanlar hafif sararmaya başladığında hemen ufak kuşbaşı doğranmış balıkları koyup, en az 5-6 dakika kavuralım Üzerine ince kıyılmış ıspanak ve domatesi ekleyip tuz ve karabiberini serpiştirelim Hep beraber 7-8 dakika daha pişirip, harcın altını söndürelim Şimdi artık böreği yapmak üzere birinci yufkayı tezgahın üzerine serelim Üzerine bir tasın içinde çırpıp hazırladığımız yufka sosunun yarısını gezdirelim Mümkünse pasta fırçası ile her tarafına dağıtalım Sonra yufkaların kenarlarını içe katlayarak bir kare yufka elde edelim Bu kare yufkayı 10-12 santimlik şeritler halinde keselim Balıklı harcımızdan bir yemek kaşığı koyarak muska yani üçgen şeklinde saralım Eğer böyle yapamazsanız, kenarlarını içe katlayarak kalın sigara böreği formunda da hazırlayabilirsiniz Aynı işlemi öbür yufkaya da uygulayalım Bütün böreklerin üzerine artan harcımızdan sürelim Ya da isterseniz ayrıca yumurta çırpıp üzerlerine sürebilirsiniz Fırın tepsimizi yağlayıp, aralıklı olarak böreklerimizi dizelim Şimdi fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözüne yerleştirdiğimiz börekleri 25 dakika kadar pişirip, sıcak olarak servise sunalım |
|