Osmanlı Tavuklu Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Tavuklu BörekOsmanlı Tavuklu Börek Tarifi - Osmanlı Tavuklu Börek Yapılışı - Osmanlı Tavuklu Börek Nasıl Yapılır - Beyza Bi-ciheti Börek-i Makiyan-i Hassa (Tavuklu Börek) Fatih Sultan Mehmet'in Topkapı Sarayı, Hassa Mutfağı 1469 yılı kaydı Malzemeler (6-8 porsiyon) Hamur için: Buğday unu (4,5 su bardağı) Ilık içme suyu (1,5 su bardağı) Tereyağı (5 çorba kaşığı) 75 gr ![]() Yumurta 1 adet Şeker (1 tatlı kaşığı) Mahlep (1 tatlı kaşığı) 20 gr ![]() Tuz (1 tatlı kaşığı) 25 gr ![]() Harcı için: Piliç 1kg ![]() Kuru soğan 1 kg ![]() Haşlanmış yumurta 2 adet Tereyağı (3 çorba kaşığı) 45 gr ![]() Karabiber taze çekilmiş (1 tatlı kaşığı) 25 gr ![]() Tuz 15 gr ![]() Üstüne : Yumurta 1 adet ![]() Pilici, soğanla birlikte hafif tuzlu suda kemiklerinden ayrılıp iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın ![]() Hamur için; tereyağını eritin,unun ortasına havuz açın Erimiş tereyağını, 2 yumurtayı, şeker, mahlep ve tuz ekleyerek yoğurun Hamura yavaş yavaş ılık su ekleyerek, pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru 4'e ayırıp unlayın ve üstüne nemli bez örtüp 30 dakika dinlendirin![]() Pişen piliç ve soğanları biraz soğuduktan sonra çıkartıp, etlerini ayırıp didikleyin Soğanların suyunu süzün![]() Tavada 3 kaşık tereyağını eritin Soğanları yağda suyu biraz azalıncaya kadar 1-2 dakika çevirin Piliç etlerini ekleyin ve iyice kavurun Tuz ve karabiberi katın Biraz soğuyunca haşlanmış yumurtaları ilave edip harcı karıştırın![]() Hamuru yufka gibi açın Tepsiyi yağlayın 1 kata yufkayı serin, üzerini yağlayın ve 2 kata hamuru koyun Bunun üstüne piliç harcını yayın,kalan 2 yufkayı da aralarına yağ sürerek harcın üzerine serin![]() Yumurtayı çırpın Biraz sulandırın ve fırça ile böreğin üzerine sürün![]() Böreği önce 15-20 dakika 200 derecede, sonra 180 derecede 30-40 dakika pişirin Dinlendirdikten sonra servis yapın
|
|
|
|