![]() |
Osmanlı Kol Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Kol BöreğiOsmanlı Kol Böreği Tarifi - Osmanlı Kol Böreği Yapılışı - Osmanlı Kol Böreği Nasıl Yapılır - Osmanlı Kol Böreği Malzemeleri Küllü su içine üç kaşık yanmış sade ve tuz ilavesinden sonra beş altı da yumurta kırılır ve güzelce çalkalanır ![]() ![]() Peynir ile maydanoz bir iki de yumurta kırılarak veya kavrulmuş soğana kıyma karıştırılarak içi de hazırlandıkta elini yağa bulayarak veya tavuk tüyüyle sade serperek oklavayla hemen zara müşâbih yufka açılır ![]() Yandan bir kısmı diğeri üzerine kapatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TC Kültür Bakanlığı |
![]() |
![]() |
|