Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aziz, böreği, sultan

Sultan Aziz Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Aziz Böreği



Sultan Aziz Böreği Tarifi - Sultan Aziz Böreği Yapılışı - Sultan Aziz Böreği Nasıl Yapılır - Sultan Aziz Böreği Malzemeleri

MALZEMELER

300 gr lor peyniri

3 çorba kaşığı tereyağı

100 gr kaşar peyniri

1 kg ıspanak

1 demet maydanoz

1 diş sarımsak

1 tutam mercanköşk

7 adet yumurta

8 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı krema

3,5 su bardağı un


YAPILIŞI

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp tuz ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ilave edin Hamuru yoğurup biri daha büyük 20 eşit parçaya bölün

Hepsini tek tek yuvarlayıp bir tabağa dizin ve üzerini nemli bezle örtün

Ispanakları temizleyip tuzlu suda haşlayın Suyunu süzüp ince ince doğrayın Bir tavaya 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ıspanak, doğranmış maydanoz ve sarımsağı ilave edin Hızlı ateşte 5 dakika kavurun Ateşten alıp üzerine kaşar rendesi, mercanköşk, tuz ve karabiber serpiştirip karıştırınLor peynirini ezip tel süzgeçten geçirin Bir tutam tuz ve 2 çorba kaşığı krema ilave ederek karıştırın

Bezelerden birini ince bir yufka halinde açıp yağlanmış fırın tepsisisine serin Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün 9 adet yufkayı aynı işlemi tekrarlayarak kat kat döşeyin Son katın üzerine ıspanaklı karışımı dökerek spatula ile yayın Üzerini bir yufka ile örtüp yağ sürün ve lor peynirli karışımı spatula ile yayarak döşeyin

İyice yıkanıp kurulanmış bir yumurtanın sivri uçunu batırarak lor peynirli karışımın üzerine birisi ortada diğerleri çevresinde olmak üzere 7 tane çukur açın Üzerine bir yufka serip yağ sürün Aynı yumurtayı kullanarak bu kez yufkanın üzerinden bastırarak çukurları belirginleştirin Yumurtaları tek tek bu çukurlara kırın Ancak her yumurtanın kabuğunda kalan beyazını ortadaki çukura akıtın Böylece yanlardaki çukurlarda yumurta sarıları, ortadaki çukurda ise akları olacak

Yumurtaların üzerine kalan erimiş tereyağını gezdirip yufka ile örtün

Üzerini yağlayıp kalan tüm hamur bezelerini açıp yufkaları aynı şekilde kat kat döşeyin Büyük olan hamur bezesini ise bırakın İri hamur bezesini tepsinin dışına taşacak büyüklükte açın Tepsinin üzerine kapatıp dışına taşan fazlalıkları bıçakla kesin Kenarlarını alta kıvırın Üzerine bıçak ucu ile dekoratif desenler çizip artan yufkalarla saç örgü deseni yaparak süsleyin Çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış kızgın fırına verin 1 saat kadar pişirip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.