Buzdolabı Böreği - Patatesli Rulo Börek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Buzdolabı Böreği - Patatesli Rulo Börekbörek tarifleri - patatesli börek tarifi - rulo börek nasıl yapılır Malzemeler: 3 yufka 4 adet büyük boy patates haşlanmış, rendelenmiş 100 gr kadar beyaz peynir 2 yumurta 1-1,5 su bardağı süt 1oogr tereyağı/eritilmiş, soğutulmuş Tuz, karabiber İnce kıyılmış maydanoz Üzerine: Kaşar peyniri rendesi Pul biber Bir parça tereyağı Hazırlanması: Tüm iç malzemesini karıştırın Üç yufkanın her katına iç malzemesini eşit sürerek yufkaları üst üste koyun Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapın Ruloyu ortadan ikiye kesip bir tepsiye alın Uzerini kapatarak buzdolabında en az 1 saat dinlendirin Hemen pişirmeyecekseniz bir gece önceden de yapabilirsiniz Fırına koymadan yarım saat önce buzluğa alın Fırına vermeden, birer parmak genişliğinde dilimleyip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yan yatırarak dizin ve üst malzemelerini serpin Önceden ısıtılmış 180C / 350F fırında pişirin Altı çabuk pişiyor, dikkatli olun, altına bakarak pişip pişmediğini kontrol edin Gerekiyorsa biraz da üstten açıp üzerlerinin kızarmasını sağlayın |
|