Krep Hamuru |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Krep HamuruMalzemeler 25 çay fincanı un 3 yumurta 2 su bardağı süt 1/2 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırınYağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırınKrep hamurunun pütürsüz olması gerekir Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz |
|