![]() |
Nevşehir Mantısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nevşehir MantısıMalzemeler: - Yarım kilo un - 1 tatlı kaşığı yaş maya - 1 adet kesme şeker - Yarım bardak ılık su - 1 çay bardağı şeker İçi için: - 250 gr ![]() - 1 adet soğan - 2 diş sarımsak - 1 çorba kaşığı tereyağ - 1 çay kaşığı tuz ve karabiber Sosu için - 1 kase yoğurt - 2 diş sarımsak - 1 çorba kaşığı zeytinyağ - 1 tatlı kaşığı tereyağ - 1 su bardağı ılık su - 1 tatlı kaşığı, kırmızıbiber Yapılışı: Öncelikle kıymayı ve soğanı kavuruyor ve içinede yağı koyuyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|