Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
manti, saçakli

SAÇAKLI MANTI

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

SAÇAKLI MANTI





Malzemeler:

5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz

HAZIRLANIŞI :
Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin
Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin İçerisine tuz ve karabiber ilave edin Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin Tavuk suyunu üzerine gezdirin
Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.