![]() |
HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKMA |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKMA![]() Malzemeler: 2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ceviz içi 5 adet ekmek hamuru Yapılışı: Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın ![]() Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltinBu arada hamuru dörde bölün ![]() ![]() Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında dikdortgen olacak şekilde inceltmeye çalışın ![]() Üzerine haşhaşlı karışımdan istediğiniz kadar sürün ve ceviz içi serpin ![]() Uzun kenarından rulo şeklinde sarın ![]() İki parmak genişliğinde kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin ![]() Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın ![]() Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı elinizin yardımıyla üzerlerine sürün ![]() ![]() ![]() Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin ![]() ![]() Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|