Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, haşhaşli, lokma

HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKMA

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

HAŞHAŞLI CEVİZLİ LOKMA





Malzemeler:

2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz içi
5 adet ekmek hamuru
Yapılışı:


Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın
Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltinBu arada hamuru dörde bölün Bir parçasını alın
Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında dikdortgen olacak şekilde inceltmeye çalışın
Üzerine haşhaşlı karışımdan istediğiniz kadar sürün ve ceviz içi serpin
Uzun kenarından rulo şeklinde sarın
İki parmak genişliğinde kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin
Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın
Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı elinizin yardımıyla üzerlerine sürün (Eğer kalmadıysa 1 çay bardağı kadar ilave haşhaşlı karışım hazırlayabilirsiniz Bu karışımdan koyulan miktar damak zevkine bağlı olduğu için az veya çok gelme ihtimali var)
Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletinBöylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak
Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.