Ayvanet (Bitlis) |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvanet (Bitlis)Malzemeler: 5 yumurta 15 su bardağı un 3 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı yoğurt Yarım çorba kaşığı biber salçası 1 kahve fincanı su 2 diş sarımsak Pulbiber, nane Tuz Hazırlanışı: 1 Yumurtaları derin bir kaba kırıp un ve tuz ilave ederek çırpın Krep hamuru kıvamında pürüzsüz bir karışım hazırlayın 2 Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin Hazırladığınız krep hamurunu 4'e bölüp tavaya 4 seferde dökerek iki taraflı kızartın Biber salçasını 1 kahve fincanı su ile ezin Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve iyice çırpın 3 Servis tabaklarına birer krep yerleştirip üzerlerine sarımsaklı yoğurdu paylaştırın Salça sosunu gezdirip pulbiber ve kuru naneyle süsleyin Sıcak olarak servis yapın alıntı |
|