![]() |
Kapaktan Kesme Çiğ Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kapaktan Kesme Çiğ BörekMalzemeler : • Yarım kilo elenmis un • Aldığı kadar su • 1 yumurta • 1 tatlı kasığı tuz Iç için: • 250 gr yağsız kıyma • 1 orta boy soğan(rendelenmis) yarım demet maydanoz(ince doğranmıs) • Karabiber Peynirli iç isteyenlere: • 250 gr lor veya kırıklı beyaz peynir • Yarım demet ince doğranmıs • Maydanoz • Tuz,karabiber Kızartma için: 2 su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı : Unun ortası havuz gibi açılıp yumurta kırılır ![]() ![]() ![]() Börek içi için verilen malzemeler ayrı bir kapta karıstırılarak hazırlanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf noktalari (ince ayrıntılar): yazar tarifi anneannesinden ögrenip uygulamıstır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|