![]() |
Elmalı Tart-e Tatin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Elmalı Tart-e TatinMALZEMELER 200 gr ![]() 50 gr ![]() 1 çay kaşığı tuz 2 adet yumurtanın sarısı 100 gr ![]() ![]() Ayrıca: 150 gr ![]() 4 adet elma (yumuşak, tatlı golden yani sarı elma tercihimizdir) HAZIRLANIŞI Derin bir karıştırma kabının içinde, unu, bir tutam tuz, 50 gr toz şeker, 2 yumurta sarısı ve 100 gr ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra içine 75 gr ![]() ![]() Öte yandan fırın kabının dibine karamelize olmuş şekeri dökelim, üstüne dilim dilim ve kabuğu soyulmuş elmaları yerleştirelim ![]() ![]() Bir çatalla hamurda delikler oluşturup, 175 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|