![]() |
Tavuklu Köy Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Köy Böreğiköy böreği nasıl yapılır - tavuklu börek tarifiHamuru: 150 gr (1 1/4 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 1/2 yumurta (hafif çırpılmış) 1/2 su bardağından biraz az su 45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş) Harcı: 500 gr pişmiş tavuk (çekilmiş) 250 gr pişmiş patates (ezilip püre haline getirilmiş) 2 taze soğan (ince doğranmış) 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Hamuru yapmak için un ve tuzu büyük bir kaseye eleyiniz ![]() ![]() ![]() Hamuru hafifçe unlanmış bir tezgaha koyup 10 dakika, pürtüksüz ve esnek olana kadar yoğurunuz ![]() Sonra büyük, sıcak bir kaseye aktarıp üstüne bezi örterek 30 dakika, cereyansız ve sıcak bir yerde bırakınız ![]() Bu arada harcı hazırlamak için, bütün harç malzemesini büyük bir kasede tahta kaşıkla iyice karıştırınız ![]() Masanın üstüne büyük ve temiz bir örtü seriniz ![]() ![]() ![]() Ellerinizin tersiyle kaldırıp çok dikkatli çekiştirerek, kağıt inceliğinde olana kadar geriniz ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230"C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Yufkayı, geri kalan 1 çorba kaşığı tereyağın yarısıyla yağlayınız ![]() ![]() Örtüyle yufkayı kaldırıp harcın üstüne kapatarak ştrudel biçiminde sarıp uçları içine sokunuz ![]() ![]() Hamuru, 5 cm uzunluğunda yanlamasına dilim dilim kesip tepsilere yerleştiriniz ![]() ![]() Tepsileri fırından çıkarıp börekleri sıcak yada soğuk olarak servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|