![]() |
Peynirli Sebzeli Milföy |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peynirli Sebzeli Milföymilföylü tarifler - sebzeli milföy - peynirli milföy tarifi Peynirli ve sebzeli milföy malzemeleri 500 gr hazır milföy hamuru 1 yumurtanın sarısı 150 gr labne peyniri 50 gr krem peynir 2 çorba kaşığı süzme yoğurt 2 taze soğan 1 küçük havuç 2 dal dereotu 1 domates 2 çorba kaşığı iç bakla 1 tutam tuz Peynirli ve sebzeli milföy hazırlanışı Milföy hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 2-3 mm inceliğinde açın ![]() Kalıp büyüklüğünde yuvarlak kesip kelepçeli kalıba yayın ![]() Birkaç yerinden çatalla delin ![]() Artan hamurlardan 6 şerit ve küçük yapraklar kesin ![]() Şeritleri iki ucundan tutarak bükün ve hamurun üzerine 6 üçgen oluşturacak şekilde yerleştirin ![]() Yapraklarla süsleyip yumurta sarısı sürün ve sıcak fırında pişirip soğumaya bırakın ![]() Taze soğanların beyaz ve yeşil kısımlarını ayrı ayrı kıyın ![]() İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün ![]() Havucu rendeleyin ![]() Dereotunu kıyın ![]() Domateslerin içini çıkarıp dışını doğrayın ![]() Labne, krem peynir ve yoğurdu bir tutam tuz serperek krema kıvamında çırpıp böreğin içine paylaştırın ![]() Hazırladığınız sebzeleri üçgenlerin içine değişimli olarak yerleştirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|