TATLI KETE -TUZLU KETE |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
TATLI KETE -TUZLU KETEMalzemeler: 1 Paket Kati Yağ Aldığı kadar un 1 Su bardağı Seker Hamur Malzeme 2 su bardağı sut 1 paket yas maya 1 Yemek kasığı tuz Aldığı kadar un İç malzemenin yapılışı: 1 Paket yağı eritip içine Aldığı kadar un koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz sonra içine sekeri katıyoruz (Not:Tuzlu yapmak isterseniz seker yerine bir yemek kasığı Tuz atarız )Yapılışı: Bütün malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz Bu hamuru 45 Dakika dinlendiriyoruz Küçük Küçük bezeler yapıyoruz 6 tane bezeyi tek tek acıyoruz Yağlayarak üst üste diziyoruz Sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo haline getirip, bu ruloyu Küçük bezeler halinde tekrar bölüyoruruz Bu bezelerin içini aralayıp daha önce hazırladığımız iç malzemeden doldurup, uçların büzüştürüyoruz Tekrar elimizle tabak büyüklüğünde acıyoruz üzerine yumurta sarisini sürüp fırına veriyoruz
|
|
|
|