Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ekmek, içli

İçli Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İçli Ekmek

İçli Ekmek tarifi - İçli Ekmek nasıl yapılır - İçli Ekmekgin yapılışı

Malzemeler:

5 adet ekmek hamuru

İç malzemesi:

200 gr dana kıyma

1 adet büyük soğan

2 adet orta boy patates

1 çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)

Yapılışı:

İçini hazırlamak için önce tavaya 1 çay bardağı sıvıyağın yarısını aktarın Daha sonra kıymayı çok az tuz katarak suyunu salıp çekene kadar kavurun

Soğanı yemeklik doğrayın tavaya ilave edin şeffa bir renk alana kadar kavurun En son olarakta kup şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin Tuz ve karabiber ( isterseniz pulbiber) ilave edin ve yaklaşık 15 dakika kadar ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak patetesli harcı pişirelim

Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın

Hamuru dörde bölün

Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle 1 santim kalınlığında oval olacak şekilde inceltmeye çalışın

Elimizle açtığımız hamurun uzun tarafına patatesli içten dörtte birini koyun( ben biraz peynir de ufaladım içine)

Uzun kenarından rulo şeklinde sarın

Hamurun iki ucunuda içinin dışarıya çıkmaması için bastırın Daha sonra iki ununu birleştirecekmiş gibi bir simit yapın(ben şeklini böyle tercih ettim Ama siz isterseniz uzun olarak ta tepsiye yerleştirebilirsiniz) Yağlanmış tepsiye yerleştirin

Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın

Hepsini tepsiye dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün

Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletinBöylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak

Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com