Delioğlan Sarığı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Delioğlan SarığıMalzemeler: 4 Su Bardağı Un 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Adet Yumurta Ilık Su, Tuz 1 Çay Kaşığı Nişasta 8 Çorba Kaşığı Tereyağı 250 gr Beyaz Peynir Hazırlanışı : Unu derin bir kaba eleyin Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın 10 dakika yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin Daha sonra elinizle uzun bir şekil verip, düz bir zemine koyun 16 adet beze koparın Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde, üzerine nişasta serpip açın Tereyağını eritin Fırça ile hamura sürün 4er taneyi üst üste koyup 4 grup oluşturun Her grubu tepsi büyüklüğünde açın Yufkanın bir köşesine beyaz peynir koyun Rulo biçiminde sarın Diğer yufkaları da rulo şeklinde sarın Daha sonra ilk yufkayı yağlanmış tepside gül böreği şeklinde sarın Diğer ruloları da onların etrafına gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin Not: Delioğlan Sarığı, bayramlarda Safranboluda konuklara ikram edilir Bu hamura dilerseniz ceviz koyup pişirebilir, üzerine şerbet gezdirebilirsiniz Bu şekilde hazırlanan biçimde de Delioğlan Sarığı Tatlısı denir |
|