![]() |
Etli Butlu Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Butlu PoğaçaMALZEMELER 1 çay bardağı erimiş zeytinyağlı margarin 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 paket kabartma tozu Yarım çay kaşığı tuz 7 çay bardağı un İç malzemesi için; 200 gr kıyma 3 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı yeni bahar 1 çay kaşığı tuz, karabiber 2 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı HAZIRLANIŞI Önce kıymalı harcı hazırlayın ![]() ![]() ![]() Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Bir yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvıyağı, yoğurt, yumurta, sirke, kabartma tozu ve tuzu koyup, elinizle hepsini birden karıştırın ![]() Unu azar azar ekleyerek hamuru yoğurun ![]() ![]() ![]() Beklemiş hamurdan 18 adet beze yapıp, bezeleri tezgahın üzerinde merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açın ![]() ![]() Hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıralayıp, üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirip, sıcak sıcak servis yapın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|