Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, haşhaşlı, otlu

Haşhaşlı Otlu Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Otlu Ekmek



haşhaşlı ekmek nasıl yapılır - otlu ekmek tarifi
MALZEMELER

1 adet yaş maya

1 su bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı keten tohumu

1 çay bardağı susam

1 çay bardağı haşhaş

1 çay bardağı çörekotu

Alabildiği kadar un

1 tutam tuz




HAZIRLANIŞI

1 bardak ılık suda yaş mayayı eritip yoğurma kabına dökün Sıvıyağ, toz şeker ve alabildiği kadar un ekleyip biraz yoğurun Sulu kıvamdaki hamura haşhaş ve keten tohumunun yarısını koyup karıştırın Hamurun kabarması için 30 dakika bekletin


Yağlanmış fırın tepsisine, hamuru 2 parmak kalınlığında yayıp sıvıyağ sürün Üstüne susam, haşhaş, keten tohumu ve çörekotu koyun Hamuru 45 dakika bekletin 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.