Salçalı İtalyan Pidesi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salçalı İtalyan PidesiMALZEMELER 1 yemek kaşığı toz maya 4,5 su bardağı un 1 çay bardağı süt 1 yemek kaşığı domates püresi 2 yemek kaşığı sıvıyağı 1 tutam tuz İçi için: 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti 2 adet haşlanmış patates 2 adet haşlanmış kabak 1 yemek kaşığı fesleğen Karabiber Tuz HAZIRLANIŞI Patates, kabak ve haşlanmış göğüs etini küp şeklinde doğrayın Karabiber, kıyılmış fesleğen ve tuz ekleyip, bekletin Yoğurma kabına 1 bardak ılık su ve toz mayayı katıp, maya eriyene kadar karıştırın Süt, sıvıyağı, tuz, domates püresi ve yavaş yavaş un ilave edip yumuşak bir hamur tutun Hamuru kabarması için 20 dakika bekletin Hamurdan 3 adet eşit beze yapın Her bir bezeyi yufkadan kalın açıp hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı kadar koyun Yufkayı iri puf böreği şeklinde kesin Kızgın yağda börekleri kızartın Sıcak servis yapın alıntı |
|