![]() |
Ribisa - Boşnak Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ribisa - Boşnak BöreğiMALZEMELER 3 adet hazır yufka İç Harcı İçin; 12 yemek kaşığı sıvıyağı 3 su bardağı lor peyniri 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber - varsa eğer, 2 yemek kaşığı toz et suyu- HAZIRLANIŞI Derin bir karıştırma kabının içine koyduğumuz lor peynirine, toz halindeki et veya tavuk suyunu, karabiber ve tuzu ekleyip karıştıralım ![]() ![]() ![]() Şimdi de yarısının geniş kenarına, yarım su bardağı kadar harcı koyup, yufkayı sıkıca sararak rulo şeklinde saralım ![]() ![]() ![]() ![]() 175 dereceye ayarlanmış fırında, 30 dakika kadar pişirelim ![]() Böreği fırından çıkarınca, sıcakken üzerine sarmısaklı yoğurdu gezdirelim ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|