Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, küçük, prens

Küçük Prens Çöreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Küçük Prens Çöreği



ingiliz usulü çörek - ingiliz mutfağından çörek tarifi - çörek nasıl yapılırMalzemeler:


15 gr taze (yaş) maya

2 çorba kaşığı + 1 kahve kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı ılık su

250 gr (1+1/4 su bardağı) süt

30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı

500 gr (4 su bardağı) un

1 kahve kaşığı tuz

1 yumurta (çırpılmış)


Tarifi:


Mayayı, 1 kahve kaşığı şekerle küçük bir kasede çatalla eziniz Suyu ekleyip pürtüksüz hale getiriniz Kaseyi cereyansız ve sıcak bir yerde 15-20 dakika, maya kabarıp köpük köpük olana kadar bekletiniz

Bu arada, bir su bardağı sütü küçük bir tencereye koyup orta ateşe oturtunuz 2 çorba kaşığı tereyağı katıp, kaynatmadan ısıtınız Tencereyi ateşten alıp sütü bir kenarda ılınmaya bırakınız

Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyip ortasını çukur yaparak içine mayayı, süt-yağ karışımını ve yumurtayı katınız Tahta bir kaşıkla yada parmaklarınızla unu yedirip, düzgün bir hamur elde edinceye kadar karıştırınız Hamuru unlanmış hamur tahtasına koyup, 10 dakika (hamur yapışırsa biraz daha un ekleyiniz), esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz

Büyük bir kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız Hamuru top yapıp kaseye koyarak, kasenin üstünü nemli bir bezle örtüp, sıcak ve cereyansız bir yerde 1 saat, hamur yaklaşık iki kat kabarana kadar bekletiniz

Kalan bir tatlı kaşığı yağla bir tepsiyi yağlayarak bir kenara bırakınız

Kabarmış hamuru, unlanmış hamur tahtasına çıkarıp 4 dakika yoğurarak, 22,5 cm çapında yuvarlayınız Hamuru yağladığınız tepsinin üstüne koyup, nemli bir bezle örterek, sıcak bir yerde 30-40 dakika, iki kat kabarana kadar bekletiniz

Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız

Tepsiyi fırına sokup 25-30 dakika, çörek nar gibi kızarana kadar pişiriniz

Tepsiyi fırından alıp çöreği çıkarınız Çöreğin altına parmağınızla vurup, davul gibi ses çıkarmıyorsa fırınınızın sıcaklığını azaltıp (180°C) çöreği ters çevirerek, 5 daikika daha pişiriniz

Tepsiyi fırından alınız Çöreği tel ızgaraya koyup, üstüne kalan 1/4 su bardağı sütü bir fırçayla sürerek, kalan 2 çorba kaşığı şekeri serpiniz Çöreği isterseniz bir kenarda biraz beklettikten sonra hafif sıcak olarak yada tamamen soğuduktan sonra servis ediniz


Not: İlk kez İngiltere'nin ünlü aşçılanndan birinin küçük bir prens için hazırladığı bu çörek, sıcak olarak bol tereyağı ile yada soğuduktan sonra ince kaplama sürülerek, çay sofralarında servis edilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.