![]() |
Küçük Prens Çöreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küçük Prens Çöreğiingiliz usulü çörek - ingiliz mutfağından çörek tarifi - çörek nasıl yapılırMalzemeler: 15 gr taze (yaş) maya 2 çorba kaşığı + 1 kahve kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı ılık su 250 gr (1+1/4 su bardağı) süt 30 gr (2 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı 500 gr (4 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 1 yumurta (çırpılmış) Tarifi: Mayayı, 1 kahve kaşığı şekerle küçük bir kasede çatalla eziniz ![]() ![]() ![]() Bu arada, bir su bardağı sütü küçük bir tencereye koyup orta ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() Un ve tuzu büyük bir kaseye eleyip ortasını çukur yaparak içine mayayı, süt-yağ karışımını ve yumurtayı katınız ![]() ![]() ![]() Büyük bir kaseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız ![]() ![]() Kalan bir tatlı kaşığı yağla bir tepsiyi yağlayarak bir kenara bırakınız ![]() Kabarmış hamuru, unlanmış hamur tahtasına çıkarıp 4 dakika yoğurarak, 22,5 cm çapında yuvarlayınız ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (230°C) getirip ısıtınız ![]() Tepsiyi fırına sokup 25-30 dakika, çörek nar gibi kızarana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alıp çöreği çıkarınız ![]() ![]() Tepsiyi fırından alınız ![]() ![]() ![]() Not: İlk kez İngiltere'nin ünlü aşçılanndan birinin küçük bir prens için hazırladığı bu çörek, sıcak olarak bol tereyağı ile yada soğuduktan sonra ince kaplama sürülerek, çay sofralarında servis edilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|