![]() |
Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Biberli Mısır BazlamasıKırmızı Biberli Mısır Bazlaması Tarifi - Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması Yapılışı - Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması Nasıl Yapılır - Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması Malzemeleri 350 g taze mısır tanesi (ya da dondurulmuş tane mısır) 1 yumurtanın sarısı 30 g (4 çorba kaşığı) mısır unu 30 g (4 çorba kaşığı) un 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince kıyılmış) 4 yumurtanın akı 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı Mısır tanelerinin yarısını blendır kabına koyup, parçalanıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() Başka bir kâsede yumurta aklarını katı kar haline gelinceye kadar çırpıp, yarısını ağır ağır mısırlı karışımın üstüne boşaltarak, karıştırın ![]() ![]() Yapışmayan bir tavayı orta ateşe oturtup, ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Dondurulmuş tane mısır kullanıyorsanız, yumurta sarısının içinde 1 tatlı kaşığı tozşeker eritin ![]() |
![]() |
![]() |
|