Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Biberli Mısır BazlamasıKırmızı Biberli Mısır Bazlaması Tarifi - Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması Yapılışı - Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması Nasıl Yapılır - Kırmızı Biberli Mısır Bazlaması Malzemeleri 350 g taze mısır tanesi (ya da dondurulmuş tane mısır) 1 yumurtanın sarısı 30 g (4 çorba kaşığı) mısır unu 30 g (4 çorba kaşığı) un 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince kıyılmış) 4 yumurtanın akı 3 çorba kaşığı natürel zeytinyağı Mısır tanelerinin yarısını blendır kabına koyup, parçalanıncaya kadar karıştırın Sonra bir salata kâsesine aktarıp, yumurta sarısı, mısır unu, un, kekik, tuz ve karabiberi ekleyerek, iyice karıştırın Kıyılmış kırmızı dolmalık biber parçalan ve ayırdığınız mısır tanelerini ekleyip, karıştırarak, bir kenara bırakın Başka bir kâsede yumurta aklarını katı kar haline gelinceye kadar çırpıp, yarısını ağır ağır mısırlı karışımın üstüne boşaltarak, karıştırın Kalan yumurta akını ekleyip, hafifçe karıştırın Yapışmayan bir tavayı orta ateşe oturtup, ısıtın Tava ısınınca zeytinyağının 2 tatlı kaşığını koyup, ısınmasını bekledikten sonra, bir kaşıkla mısırlı karışımdan kümeler halinde tavaya koyup, kaşığın tersiyle bastırarak, yassıltın (birbirlerine değmemelidirler) ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) kızartın Altüst edip, bazlamaların öbür yanlarını da altın sarısı bir renkalıncaya kadar (yaklaşık 3 dakika) kızartın Bazlamaları delikli spatulayla ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, sıcak kalmalarını sağlayarak, işlemleri kalan zeytinyağı ve kalan harçla yineleyin Bütün bazlamalar kızarınca, bekletmeden servis yapın Not: Dondurulmuş tane mısır kullanıyorsanız, yumurta sarısının içinde 1 tatlı kaşığı tozşeker eritin |
|