![]() |
Arnavut Böregi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arnavut BöregiMALZEMELER: 1 kilo un 1 paket sana yağı 1 tutam tuz İç malzemesi için: 1 kilo ıspanak İç malzemenin hazırlanışı: Ispanakların yapraklarını ince ince doğrayın, bol suda yıkayın en son yıkadıktan sonra sıkarak bir kaba alın ![]() ![]() Yapılışı: 1 kilo undan 1 bardak ayırın geri kalan unu bir tutam tuz katarak kulak memesi yumuşaklığında yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana yağından alıp yağlayın, açtığımız bezeyi tepsiye koyun kenarları taşsın arasına ıspanakları koyun ıspanakların üzerine biraz yağ serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırından çıktıktan sonra dört üçgen parçaya bölüp isteğe göre arasına yoğurt döküp yiyebilirsiniz ![]() ![]() İç malzemeler isteğe göre; kıymalı, domates biberli ve 5 tane yumurtayı 3 su bardağı yoğurtla çırpıp koyarsak içinde pişince sanki peynirmiş gibi olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|