Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böregi, köpetekirim, tatar

Köpete-Kirim Tatar Böregi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Köpete-Kirim Tatar Böregi



Köpete-Kirim Tatar Böregi

KÖPETE


İçindekiler

Ölçü

Miktar


Un

5 su bardağı

550 gram


Tuz

1 2/3 yemek kaşığı

20 gram


Kuru maya

3/4 yemek kaşığı

55 gram


Şeker

1 tatlı kaşığı

4 gram


Su (ılık)

1 1/4 su bardağı

250 gram


Domates

2 küçük boy

200 gram


Yeşil biber

3 orta boy

40 gram


Soğan

1 büyük boy

110 gram


Sarmısak

3 diş

10 gram


Kıyma

1 1/4 su bardağı

225 gram


Kara Biber

1 tatlı kaşığı

2 gram


Margarin

2/3 su bardağı

130 gram


Yumurta

1 adet

50 gram


clappinggif

Yapılışı


Unu geniş bir kaba ele, 1/3 su bardağını ayır, kalan una 1 yemek kaşığı tuz kat, karıştır, ortasını aç Maya ve şekeri, 1/4 su bardağı su ile ezip, unun ortasına koy, üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika beklet, kalan suyu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur hazırla, ele yapışması duruma gelene değin yaklaşık 5 dakika yoğur, ısıyı koruyarak 45 dakika mayalandır Domates ve yeşil biberi yıka, biberin sap ve çekirdeklerini ayır, domatesi, yarım santimetreküp iriliğinde, biberi 2-3 milimetre kalınlığında doğra Soğan ve sarımsağı soy, yıka, soğanı ince ince doğra, sarımsağı ez Kıyma, kara biber ve 1 1/4 tatlı kaşığı tuzu doğranmış sebzelerle karıştır Yağı erit, soğutarak yarı donmuş kıvama getir 30 santimetre çapında bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağla Hamuru eli unlayarak, biri biraz büyük iki parçaya ayır ve bezeler yap, her bezeyi ayrılan undan kullanarak, 2 milimetre kalınlıkta aç, yağla, bohça şeklinde katlayıp, buzdolabında 5 dakika dinlendir, tekrar aynı kalınlıkta aç, yeniden yağla, katlayıp ikinci kez dinlendir Büyük parçayı tepsinin çapından 3 santimetre daha büyük aç ve tepsiye yay, kıymalı içi yufkanın üzerine yerleştir Küçük parçayı, tepsi büyüklüğünde aç, için üzerine düzgünce koy, kenarlarını yapıştır, ortasına 2 santimetre çapında delik aç, üzerini kapatıp ılık ortamda 15 dakika daha mayalandır Yumurtayı çırp, böreğin üzerine sür Önceden ısıtılmış, orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişir


Porsiyon adedi: 6


Besin Değeri

(Yaklaşık 1 porsiyonun)




Enerji

446 cal


Protein

15 g


Yağ

182 g


Karbonhidrat

54,7 g


Kalsiyum

25 mg


Demir

192 mg


Fosfor

155 mg


Çinko

2 mg


Sodyum

1013 mg


A Vitamini

600 iu


Tiamin

013 mg


Riboflavin

016 mg


Niasin

297 mg


C Vitamini

6 mg


Kolesterol

57 mg




Notlar :

Kırım Tatar Türklerine özgü bir börektir "Kobete" olarak da bilinir "Kobete"nin içine konulan iç değişebilir Patatesli, pirinçli, işkembeli kobeteler olabilir Öğünlerde, hoşaf, ayran veya cacıkla yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.