Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, zincir

Zincir Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zincir Börek



Malzeme


- 20 adet milföy

- 2 adet yumurta sarısı

Harcı İçin:


- 3 yemek kaşığı Sana zeytinyağlı margarin

- 200 kıyma

- 10 adet mantar

- 1 adet kuru soğan

- 3 diş sarımsak

- 2 adet çarliston biber

- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

- 1 tatlı kaşığı köri

- ½ su bardağı bezelye

- Tuz, karabiber

Hazırlanışı


1 Mantarların sapların çıkarıp kıyın

2 Kuru soğanı piyazlık doğrayın

3 Sarımsakları ve çarliston biberleri ayıklayıp ayrı ayrı kıyın

4 Harcı için yayvan bir tavada Sana zeytinyağlı margarini kızdırıp içine köriyi ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun

5 Körinin kokusu çıkınca içine piyazlık kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

6 Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış mantarları, sarımsakları ve çarliston biberleri, kırmızı pul biberleri ekleyip mantarlar suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edin

7 En son olarak harcın içine haşladığınız bezelyeyi ve tuz karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra harcı soğuması için yayvan bir tabağa alın

8 Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 5 dakika bekletip hafifçe yumuşatın

9 4 adet milföy hamurunu birer kenarlarından tutarak uzun dikdörtgen bir hamur elde edip tepsiye yerleştirin

10 Aynı şekilde 4 adet milföy hamuru kullanarak ikinci dizi hamuru yapıp tepsiye koyun

11 İki sıra hamur arasında muhakkak bir ara kalsın

12 Bir fırça yardımıyla tepsiye koyduğunuz milföy hamurlarının kenarına yumurta sarısı sürün

13 Bir adet milföy hamuru alıp elinizle hafifçe hamuru dışarı çekerek büyütün Hamurun ortasına soğuttuğunuz harçtan koyup hamuru bohça şeklinde kapatıp kenarlarını iyice sıkın

14 Hazırladığınız bohçayı tepideki milföy hamurunun köşesine koyup hafifçe üzerine bastırıp iki hamuru birbirine tutturun

15 Kalan milföy hamurlarını da aynı şekil harç koyup kapattıktan sonra tepsideki hamurun üzerine koyun Tek sıra hamura 8 adet milföy bohçası yerleştirin

16 En son olarak böreklerin üzerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün

17 Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında böreklerin üzerleri kızarana kadar 20?25 dakika pişirip sıcak olarak servis edin





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.