![]() |
Milföy Çanağında Mandalinalı Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföy Çanağında Mandalinalı Tartmilföy tatlısı - milföy tartı - mandalinalı tart nasıl yapılırMalzemeler: 22,5 cm'lik 1 hamur kasesi (milföy) Harcı: 125 gr portakal marmelatı (2 çorba kaşığı su ile hafifçe sulandırılmış) 3 su bardağı krem patisiyer (soğutulmuş) 250 gr mandalina (kabukları soyulup beyaz kısımları temizlenerek dilimlenmiş) ![]() Tarifi: Bir hamur fırçasıyla, hamur kasesinin dibine ve yanlarına hafifçe sulandırılmış marmelatı bolca sürünüz ![]() Hamur kasesinin İçine krem patisiyeri doldurup, üstünü geniş bir bıçakla düzeltiniz ![]() Üstüne mandalina dilimlerini süslü biçimde dizip, buzdolabında yarım saat soğutunuz ![]() Tartı buzdolabından çıkarıp servis ediniz ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|